Yksityisyydensuoja on tärkeä asia

Euroopan Unionin uusi tietosuoja-asetus (GDPR) astui voimaan 25. toukokuuta 2018 ja moni suomalainen yhtiö onkin kiirehtinyt kevään aikana päivittämään prosessejaan, mallejaan ja tietojärjestelmiään vastaamaan uusiin määräyksiin. Suomalaisilla yrityksillä on keskimäärin yksityisyydensuojaan liittyvät asiat olleet korkealla tasolla, mutta on hyvä, että näiden osalta on nyt yhteinen lainsäädäntö kuluttajan hyväksi entisestään kiihtyvämmin digitalisoituvassa maailmassa, jossa henkilötiedot ovat kauppatavaraa.

Tietojärjestelmiä ja Digiapteekkia tarjoavana yhtiönä asiakkaan ja potilaan tietojen luottamuksellisuus on meille ensiarvoisen tärkeää. Olemme käsitelleet asiakkaan tietoja huolellisesti ja tietoturvallisesti luonnollisesti jo toiminnan alusta asti ja tietosuoja-asetukseen valmistautuminen vaati meiltä lähinnä kosmeettisia muutoksia: olemme päivittäneet tietosuoja-selosteet loppuasiakkaiden käyttöliittymiin (verkkokaupat ja sovellukset), joiden avulla asiakkaat saavat hyvän kokonaiskäsityksen tiedoista joita heistä järjestelmiimme tallentuu ja myös siitä, miten näitä tietoja käsitellään. Päivitimme lisäksi sovelluksiin lisää vaihtoehtoja asiakkaiden valittavaksi mm. mainonnan ja viestinnän suhteen.

Tarve läpinäkyvämmälle tietosuojalle ei ole tuulesta temmattu. Moni yritys tarjoaa digitaalisia palveluitaan ilman erillistä veloitusta siksi, että niiden kauppatavara on loppuasiakas ja häneen liitettävissä olevat henkilökohtaiset tiedot, joista mm. mainostajat ovat valmiita maksamaan. Näitä yleensä käytetään harmittomiin tarkoitusperiin, kuten näytettävien mainosten personointiin, mutta on tärkeää, että asiakkaalla on mahdollisuus selvittää hänestä tallennetut tiedot, pyytää näiden poistoa ja siten saada parempi kontrolli näiden tietojen säilyttämiseen ja käyttämiseen.

Olemme innoissamme voidessamme luvata asiakkaillemme, että otamme tietosuojaan liittyvät asiat vakavasti ja palvelumme on GDPR:n vaatimusten kanssa linjassa ja valmis.

Lisätietoja tietosuoja-asioissa antaa henkilöstömme sähköpostitse info@epharna.fi.